Neljäs kuva

Hilma haastoi minut meemiin:

Meemi kuuluu näin:

1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi.

2. Valitse neljäs kuva kansiossa, ja julkaise se blogissasi.

3. Selitä kuva.

4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.

Meemiin on vähän vaikea vastata, sillä en oikein tiedä miten neljäntenä oleminen määritellään. Säilytän valokuvia kahdessa eri kansiosta, joista toisessa on omia ottamiani ja kavereiden minulle toimittamia, ja toisessa on erinäisiä webistä keräämiäni kuvia. Niissä on sisäkkäisiä kansioita, joiden järjestys vaihtuu sen mukaan olenko viimeksi halunnut etsiä uusinta, viimeisimmäksi muokattua, suurinta tms. kansiota/tiedostoa. Vai tarkoitetaanko tässä aakkosjärjestyksessä neljättä? Vai neljättä vasemmalta, jos hakemistoikonit ovat rivissä? Neljänsisyys vaihtelee sen mukaan miten haluan kansioita järjestellä. Niinpä meemiin vastaaminen edellyttää kriteerien tarkentamista ilman että niitä manipuloidaan.

Kun sitten määrittelen kriteerini (aakkosjärjestyksessä), tulee kaverin ottama kuva, jota en viitsi julkaista lupaa kysymättä. Kun tarkennan kriteeriä (aakkosjärjestyksessä, mutta muiden ottamat kuvat yli skipaten) tulee ihan hauska kuva parista kaverista, mutta kuitenkin sellainen, jota ei ole reilua julkaista blogissa.

 

Niinpä muutan sääntöjä, ja päätän tehdä meemin pelkästään matkavalokuvien perusteella. Matkavalokuvakansiossani neljäs kansio on Islanti. Neljäs kuva tuossa kansiossa on otettu lentokoneen ikkunasta, kun lähestytään Keflavikin lentokenttää. Olin neljä päivää Islannissa tutkijakurssilla kesällä 2005, ja kadun edelleen sitä, etten viettänyt siellä paria ylimääräistä päivää. Maisema oli todella outoa. Islantiin pitää päästä uudestaan.

Neljä bloggaajaa? Haastan Yrttimaan aikakirjat, Vallankumouksen hedelmätJäniksenselkäläisen kirjallisuuden seuranKirjurin. Nämä siksi, että niissä on välillä kuvia. Oho. Vallankumousta lukuunottamatta ovat kaikki myös sf-tuttuja. Toivottavasti ei haittaa puffata tuttujen blogeja.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s