Blogsome perkele

Blogsome on ilmeisesti lopettanut toimintansa, mutta ei ole vaivautunut kertomaan siitä käyttäjilleen. Ainakaan kaikille: googlaamalla löysin vanhojen Blogsomen asiakkaiden uusista blogeista mainintoja, että Blogsome olisi lähetellyt varoituksia jo viime vuoden puolella, että 7.12.2011 jälkeen palvelun toimintaa ei enää taata. Minä en ole saanut sellaista ilmoitusta, eikä mitään varoituksia ole ollut myöskään Blogsomen sivuilla – viimeisin Jatulintarha-bloggaukseni ilmestyi tammi-helmikuussa ennen pressanvaalien toista kierrosta, ja ihan vielä maaliskuun loppupuolella olen saanut blogin kommenttipalstojen kautta spämmiä. Missään ei ole näkynyt varoitusta, että ne lopettaisivat.

Mulla oli Blogsomessa kolme blogia, Jatulintarha, Valvatintarha ja Isoäidin matkapäiväkirja 1963. Jostain mystisestä syystä kaksi edellistä olivat kadonneet, mutta Isoäidin matkapäiväkirja ei. Olisivatkohan olleet eri servereillä, ja Jatulintarhan sisältänyt serveri on jo ehditty hakata kirveellä palasiksi ja lähettää Sambiaan poltettavaksi metallinjämien toivossa? Joka tapauksessa Isoäidin matkapäiväkirjan siirto WordPressiin oli varsin kivuton toimenpide, meni ehkä pari tuntia ja siitäkin suurin osa ulkoasun vatkaamiseen. Isoäidin matkapäiväkirja löytyy siis nykyisin osoitteesta matkapaivakirja1963.wordpress.com.

Jatulintarhalle ei käynyt niin onnekkaasti, se on tosiaan kadonnut. Pistin kyllä postia Blogsomen ylläpidolle, mutta en ole varma, laitoinko oikeaan osoitteeseen, koska myös Blogsomen foorumit ovat kaatuneet, ja pääsivuilla ei ole mitään yhteystietoja. Mulla on tietysti blogitekstit tallessa, ei siinä mitään, ja kommentitkin ovat säilyneet sähköpostikansioissa sen ansiosta, että Blogsome lähetti sähköpostin aina, kun blogia kommentoitiin. Mutta se, miten ne tekstit saa uudelleen nettiin, onkin sitten aivan toinen juttu. Se tulee luultavasti vaatimaan helvetinmoista nysväämistä, ja tällä hetkellä minulla ei ole aikaa eikä energiaa sellaiseen. Kuten ilmiselvää on, olen varannut WordPressistä tunnuksen Jatulintarhalle, ja pidän mahdollisena sporadista kirjoittamista tänne. Nykyisessä epäselvyyden tilassa en tosin tiedä, että kuinka palkitsevaa se voisi olla. Tai no, mistä sitä tietää, vaikka uusi alusta (joka on muuten Blogsomea helppokäyttöisempi käyttöliittymältään) saisi innostumaan.

Joka tapauksessa tällä mennään nyt.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s