Ministerit epävarmoina: Mitä tarkoittaa poliittinen väkivalta?

”Viime viikkoina on tapahtunut väkivallantekoja, jotka huolestuttavat laajalti ihmisiä ja heikentävät turvallisuudentunnettamme. Poliisi tutkii sekä Helsingin Asema-aukion että Kajaanin Otanmäen tapausta.” (Juha Sipilä, pääministeri)

”Viime päivien tapahtumat sekä Otanmäessä että Helsingissä ovat yksiselitteisesti väärin.” (Timo Soini, ulkoasianministeri)

Ei vittu nyt jätkät, oottekste oikeasti noin pihalla? Ja jos olette, niin mitä te enää siellä hallituksessa istutte? Antakaa paikkanne joillekin pätevämmille!

Te molemmat rinnastatte Kajaanin Otanmäen ryöstömurhan ja kuoleman, joka on seurausta Helsingin Asema-aukiolla kansallissosialistien pitämän mielenosoituksen järjestäjien väkivaltaisesta hyökkäyksestä. Mikä erottaa tapauksia toisistaan? Arvaatteko, muotoilenko monivalintakysymyksen vai onko helpompaa, että vain kerron vastauksen suoraan?

Blogienne perusteella ette kuitenkaan osaa vastata, joten parasta että vain kerron teille. Korvat tarkkana, pojat.

Ero on seuraava: Ensimmäinen rikos kohdistui ihmiseen. Toinen rikos kohdistui ihmisen lisäksi yhteiskuntajärjestelmään. Niin, tähän meidän hienoon Suomen valtioomme, jota toki olette niin innokkaasti muutenkin alas ajamassa.

Lopputulos on tietysti kuolleiden ja heidän omaistensa kannalta sama. Kuolema on peruuttamaton ja armoton, oli kuolemansyy mikä tahansa. Mutta meitä kansalaisia pitäisi kiinnostaa enemmän jälkimmäinen kuin toinen rikos, ja tämän pitäisi olla itsestäänselvää jokaiselle valistuneelle kansalaiselle – eikä vähiten ministereille!

Ensimmäisessä tekijöinä oli irakilaisia turvapaikanhakijoita. Jos nämä irakilaisjätkät (kaksi kymmenistätuhansista) eivät olisi tulleet Suomeen, uhri olisi epäilemättä hengissä. Vihaks pistää tollaset nilkit, jotka tappaa kännykän ja pienen rahasumman takia. Tai auton takia. Tai ampuu poliisin sukuvihoissaan. Tai perheenäidin hulluuttaan. Jos kaks ei ois tullu Irakista Suomeen, toista poliisit ois pitäny paremmin silmällä, kolmas ois ollu veljensä kanssa sovinnossa ja neljäs saanut asianmukaista hoitoa, niin uhrit olisivat hengissä. Paska homma uhreille ja omaisille, mutta loppujen lopuksi kaikki luetellut tapaukset ovat lähtökohdaltaan samanlaisia: rikos kohdistuu ensisijaisesti ihmiseen. Mikään mainituista tapauksista ei ole erityislaatuinen, valitettavasti, sillä murhia Suomessa tapahtuu koko ajan. Kaikki mainitsemani tapaukset löytyivät Googlesta asettamalla hakusanaksi ”murha” ja aikarajaukseksi viimeisin vuosi, ja poimin tuloksista esimerkeiksi muutaman, joissa uhri on valikoitunut satunnaisesti. Ei muuta kuin oikeusjärjestelmän prosessit pyörimään ja tuomioita kehiin, sillä tavalla oikeusvaltio toimii, kun lakeja rikotaan.

Asema-aukion tapahtumat sen sijaan ovat erityislaatuiset. Aukiolla mielenilmaukseen kokoontui avoimesti valtionvastainen ja väkivaltainen kansallissosialistinen järjestö, joka käyttää tunnetusti poliittista väkivaltaa. Kun ohikulkija päätti ilmaista mielipiteensä järjestöstä, hän joutui kuolemaan johtaneen hyökkäyksen kohteeksi. Järjestöön kuuluvat ovat jo aiemmin hyökänneet kahteen eri vasemmistolaiseen tilaisuuteen, toiseen puukon ja toiseen kyynelkaasun kanssa, jolla hyökättiin myös Pride-kulkuetta vastaan; toistuvasti järjestön järjestämissä julkisissa tilaisuuksissa on hyökätty järjestön tavoitteita ääneen kritisoivien ihmisten kimppuun; järjestö on myös kerännyt laittoman henkilörekisterin vastustajikseen mieltämistä henkilöistä (joukossa mm. eräs ystäväni, täysin epäpoliittinen toimintaterapeutti, joka on joskus osallistunut rauhankulkueeseen). Ja tässä ovat vain ne rikokset, jotka tulivat välittömästi mieleeni. Kaikenlaista sekalaista laittomien aseiden ylläpitoa ja kiihottamista kansanryhmää vastaan ja pahoinpitelyjä ja mitä lie on patriooteilla vielä lisäksi kontollaan.

Toisin sanoen järjestö, joka pitää julkisia lipunheilutteluleikkejä yhdellä Suomen pääkaupungin keskeisimmistä paikoista, katsoo väkivallan käytön oikeudekseen ja yhdeksi tavaksi toteuttaa poliittisia päämääriä. Ymmärrättekö, arvoisat ministerit Sipilä ja Soini? Väkivalta on Vastarintaliikkeelle tapa toteuttaa poliittisia päämääriä! Tämä on se, minkä pitäisi teitä pelottaa, ja johon teidän pitäisi kiinnittää huomiota joutavanpäiväisen pahoittelumuminan sijasta!

Otanmäen ryöstömurhan tehneet irakilaiset puolestaan eivät edusta poliittista ryhmittymää, jolla olisi tarkoitus kaataa suomalaisen yhteiskuntajärjestelmä. Vaikka jätkät olisivat osa jotain eläkeläis-Paateron fantasioimaa turvapaikanhakijoiden rikollisjärjestöä (mikä on, toistetaan se tässä, hyvin epätodennäköistä), järjestö luultavasti pyrkisi lähinnä taloudelliseen hyötyyn, siinä missä Vastarintaliike ilmoittaa tavoitteekseen vallankumouksen, jossa Suomen valtio korvataan yhteispohjoismaisella kansallissosialistisella, rotupuhtaalla järjestelmällä.

Ylipäätään se, että puhutaan rinnakkain kansallissosialistisesta äärijärjestöstä ja turvapaikanhakijoista ikään kuin kyseessä olisi kaksi jotenkin yhteismitallista ryhmittymää, on moninkertaisen facepalmin arvoinen. Sinä, pääministeri Sipilä lätiset blogissasi jotain ”kotouttamisesta”, ikään kuin murha olisi jonkinlainen osoitus epäonnistuneesta kotoutumisesta, vaikka sillä, ryöstääkö ja murhaako toisen ihmisen, ei ole mitään tekemistä kotoutumisen kanssa. Valtaosa ihmisistä ei ryöstä ja murhaa toista ihmistä, oli kotoutuminen sitten kesken tai ei.

”Väkivalta on väärin”, toteat puolestaan sinä, ulkoasiainministeri Soini. No niin on, sitä ei tarvitse erikseen todeta. Väkivalta on jopa kielletty Suomen laissa, jos ette ole sattuneet tietämään. Se on valtion monopoli, jota saa harjoittaa vain tietyissä tarkasti valvotuissa olosuhteissa ja tietyn koulutuksen saaneena. Jos minä nyt vaikka läpsäisisin avarilla jompaa kumpaa teistä poskelle sellaisella isosiskon kurinpidollisella hengellä, niin väärinhän minä tekisin ja oikeuteen joutuisin, mikä olisi aivan oikein. Mutta sillä olisi kuulkaa aika iso ero, että löisinkö minä avarilla teitä Stockan Hulluilla päivillä taistellessani tarjoussukkahousuista, jotka yritätte viedä nenäni edestä, vai löisinkö minä avarilla teitä siksi, että olette mitä olette ja edustatte mitä edustatte, siis puolueitanne ja Suomen epäpätevintä hallitusta minun muistini aikana. Kumpikin tapaus olisi väkivaltaa, ja poskeanne kimoilisi kummassakin tapauksessa ihan samalla tavalla, mutta tilanteet olisivat aivan erilaiset. Ensimmäisessä kohteena olisi pelkästään poskenne, ei Suomen valtio. Jälkimmäisessä pyrkisin toteuttamaan poliittisia päämääriä väkivallan avulla.

Ja koska minä kaikesta huolimatta uskon parlamentaariseen demokratiaan, odottelen tässä vain kärsimättömänä seuraavia vaaleja, joissa puolueittenne jytkyt jäävät toivottavasti tuhnuiksi, enkä lähde etsimään teitä käsi ojossa. Sen sijaan vihreävalkoisia lippujaan heiluttelevat vastarintaliikenatsit haluavat syöstä vallasta koko parlamentaarisen demokraattisen järjestelmän. He käyttävät väkivaltaa eri mieltä olevia kohtaan, ja nyt poliittinen väkivalta on johtanut kuolemaan. Sen pitäisi kiinnostaa myös teitä.

Ai niin muuten: Suomi ensin! ja Rajat kiinni! -hörhöt, oletteko kuulolla? Ette varmaan, mutta tässä olis kuulkaa tuhannen taalan paikka tajuta, että Vastarintaliike ja sen sinivalkoiseen Suomeen raahaamat ruotsalaiset natsit ovat Suomelle monin verroin suurempi uhka kuin maahanmuuttajat tai turvapaikanhakijat, ja ruveta äänekkäästi vastustamaan tällaista täysin epäsuomalaista ja ulkomailta tuotua terroristijärjestöä!

4 comments

 1. Jake

  Eriävät näkemykset siis poistetaan perustellun argumentoinnin sijaan. Tiedäthän miksi sellaisia toimenpiteitä kutsutaan?

  Muistutetaan nyt kuitenkin että jos jätetään höpönlöpö ja höpsislöpsis vallankaappauksista pois, satunnaiseen kulkijaan kohdistuvaa väkivaltaa tarjoilee 30.000 potentiaalista tunnuslukukuristajaa huomattavasti enemmän kuin 200 potentiaalista hyppypotkunatsia.

  Hyvää alkanutta vuotta tohtorille.

  • Jatulintarha

   Poistan asiattomat kommentit, eriävistä näkemyksistä olen valmis keskustelemaan. Keskustelunaloitusta ”Aika harhaista menoa sulla. Kävikö mielessäsi ettei SVL ole murhaamassa sinua ja että tarpeeksi vittuilua ja sylkemistä saanut ihminen saattaa antaa joskus takaisin? Sovittaa muuten mukisematta tuomiota seuraavaksi, mutta varmaan olisi kuulunut saada sinun mielestäsi myrkkyruiske tai teloitusryhmä?” en pidä asiallisena keskustelunaloituksena, joka loisi pohjan mielekkäälle dialogille.

   Tällaista toimenpidettä kutsutaan moderoinniksi.

   Poistamieni kommenttien perusteella kommentoijalta myös puuttuu tekstintulkinnan taito ja kyky erottaa toisistaan poliittinen pakina ja tieteellinen kannanotto. Myöskään tämän vuoksi en näe mielekkäänä hukata aikaani näennäiskeskusteluun.

   Hyvää alkanutta vuotta tulevalle ylioppilaalle.

 2. Jake

  Luulin, että asiat riitelevät, eivät ihmiset? Pilkallinen ad hominemisi ei kuitenkaan vastaa argumenttiini.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s